Çertifikimi ISO 14001:2015. Menaxhimi i mjedisit | RIGCERT
Te intereseaza certificarea ISO 14001:2015? Cauti un curs online despre cerintele ISO 14001? Informatii despre cerintele de management de mediu gasesti aici!
iso 14001 certificare, iso 14000 certificat, certificat iso 14001, acreditare iso 14001, management de mediu, curs iso 14001, curs online 14000, protectia mediului standard
2147
page-template-default,page,page-id-2147,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

ISO 14001. Menaxhimi i mjedisit

Kerko oferten e certifikimit

 

+355686030230

office@rig-cert.com

ISO 14001 eshte referim standard ne te gjithe boten, kur flasim per mbrojtjen e mjedisit.

ISO 14001 percakton kerkesat per nje sistem te menaxhimit mjedisor dhe mund te zbatohet dhe certifikohet cdo kompani, pavaresisht nga madhesia, aktiviteti ose ndikimi i tij ne mjedisin rrethues.

 

RIGCERT ofron sherbime certifikimi ISO 14001: 2015 te akredituara qe ofrojne njohje si ne nivel kombetar dhe nderkombetar dhe ndihmon ne demonstrimin e angazhimit te kompanise suaj per mbrojtjen e mjedisit dhe parandalimin e ndotjes.

Standarti Nderkombetar ISO 14001

Kerkesat e ISO 14001: 2015 jane grupuar ne 7 kapituj (nga Kapitulli 4 ne Kapitullin 10 te Standardit) dhe nder te tjera ky standart kerkon qe kompania:


– te identifikoje elementet qe formojne kontekstin e tij – aspektet e brendshme dhe te jashtme te kushteve mjedisore te cilat mund te ndikojnë ne detyrimet e pajtueshmerise dhe palet e interesuara per ecurine e saj mjedisore me nevojat dhe pritjet e tyre;


-menaxhimi i shoqerise duhet te mbeshtese sistemin e menaxhimit mjedisor dhe te percaktoje nje politike mjedisore si dhe objektiva ne fushen e mbrojtjes se mjedisit;


– pergjegjesite duhet t’i caktohen personelit te kompanise, perfshire administrimin e sistemit te menaxhimit mjedisor;


– eshte e nevojshme te identifikohen aspektet mjedisore qe lidhen me aktivitetet, produktet dhe sherbimet e kompanise, si dhe ndikimet mjedisore te lidhura me keto aspekte. Disa shembuj te ceshtjeve mjedisore jane: derdhjet e ujit ose tokes, gjenerimi i mbeturinave, perdorimi i burimeve jo te rinovueshme, emetimet. Ndikimet ne mjedis mund te jene: ndotja, ngrohja globale, demtimi i biodiversitetit ose ndryshimi i klimës.


– kompania duhet te identifikoje kerkesat ligjore te mbrojtjes se mjedisit te zbatueshme per te dhe te monitoroje se si perputhet me këto kerkesa;


– stafi i kompanise duhet te jete i vetedijshem per politiken mjedisore dhe pasojat e mundshme te aktiviteteve te tyre ne mjedis;


– aktivitetet e kompanise duhet te jene te tilla qe te kontrollohet ndikimi ne mjedis:


– kompania duhet te jete ne gjendje te pergjigjet ne rast emergjence qe mund te ndikoje ne mjedis;

– sistemi i menaxhimit mjedisor duhet te permiresohet ne menyre te vazhdueshme, auditimet e brendshme dhe rishikimet e menaxhimit duhet te kryhen ne mënyre periodike dhe mosmarreveshjet duhet te trajtohen.

Certifikimi ISO 14001

ISO 14001 eshte e aplikueshme per cdo lloj kompanie dhe statistikat tregojne se ka me shume se 300.000 kompani qe mbajne kete certifikim ne me shume se 170 vende.

 

ISO 14001 mund te zbatohet dhe certifikohet individualisht ose te integrohet me standarte te tjera te sistemit te menaxhimit (zgjedhjet me te zakonshme jane ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 39001 ose ISO 50001).

 

Per te marre oferten tone te certifikimit ISO 14001: 2015, duhet te plotesoni formularin e meposhtem dhe ta dergoni ate. Ne kohen me te shkurter ju do te merrni ofertën tone me e-mail.


Per cdo informacion ne lidhje me certifikimin ISO 14001 mund te na kontaktoni ne +355.686.03.0230 ose ne e-mail office@rig-cert.com.

Kerkesa per oferten e certifikimit

 

Kurse online ISO 14001:2015

Ndiqni kurset tona ne internet ISO 9001:2015 QMS AUDITOR gazduit pe platforma Udemy

Ndiqni kurset tona ne internet

ISO 14001:2015 Environmental Management System

organizuar nga platforma Udemy

[qsm quiz=2]

[qsm quiz=3]

[qsm quiz=5]

[qsm quiz=6]