Çertifikimi ISO 20000-1. Menaxhimi i shërbimeve IT | RIGCERT
Interesat de certificarea ISO/IEC 20000-1? Vrei sa afli mai multe despre managementul serviciilor IT? Gasesti informatii aici!
iso 20000, certificare iso 20000, certificare servicii IT, IT service management, certificat iso 20000
2183
page-template-default,page,page-id-2183,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

ISO 20000-1. Menaxhimi i Shërbimit IT

Kerko oferten e certifikimit

 

+355686030230

office@rig-cert.com

ISO 20000 percakton kerkesat per menaxhimin e sherbimit te IT duke percaktuar nje grup te integruar procesesh per te mbeshtetur ofrimin efikas te sherbimit te klientit.

 

Edhe pse nuk ka kerkesa specifike ne kete drejtim, perdorimi i rekomandimeve te ITIL eshte i dobishem ne arritjen e pajtueshmerise me ISO/IEC 20000-1. Skema e certifikimit eshte ne pronesi te APM Group Ltd.

 

Certifikimi sipas ISO / IEC 20000-1 i jep kompanise mundesine per te demonstruar orientimin e klientit. Standardi mund te zbatohet dhe certifikohet individualisht ose te integrohet me standarde te tjera te tilla si ISO / IEC 27001 (Sistemi i Menaxhimit te Sigurise së Informacionit) ose ISO 9001 (Sistemi i Menaxhimit te Cilesise).

Standarti ISO 20000-1

Menaxhimi i Sherbimit te IT perfshin te gjitha aktivitetet e zhvilluara nga nje kompani per te planifikuar, dizajnuar, ofruar, operuar dhe kontrolluar sherbimet e IT-se qe u ofron klienteve te saj.

 

Standardi ISO / IEC 20000 u zhvillua fillimisht ne vitin 2005, me pas u rishikua ne vitin 2011 dhe perfshin udhezues te praktikave te mira te perfshira ne ITIL (Bibliotekën e Teknologjisë Informative).

 

Ekzistojne disa pjese te ketij standardi, sic eshte ISO / IEC 20000-1 (percaktimi i kerkesave per nje sistem te menaxhimit te sherbimit); ISO / IEC 20000-2 (Udhezuesi i zbatimit me praktiken e mire) ose ISO / IEC TR 20000-9 (Udhezuesi i aplikimit per ISO / IEC 20000-1 per sherbimet cloud), nder te tjera.

 

Per certifikim, kompanite duhet te plotesojne kerkesat e ISO / IEC 20000-1. Ai ben thirrje qe proceset e IT-se te dokumentohen, menaxhohen dhe permiresohen sic duhet.

 

Kërkesat ISO / IEC 20000-1 lidhen nder te tjera me ceshtje te tilla si zhvillimi dhe kalimi ne sherbime te reja ose te modifikuara te IT-se, vazhdimesia dhe disponueshmeria e sherbimeve, buxhetimi i sherbimit, menaxhimi i kapaciteteve, marredheniet e furnizuesit, siguria e informacionit ose trajtimi i incidenteve dhe kerkesat e sherbimit.

Per te marre oferten tone te certifikimit ISO 20000-1, duhet te plotesoni formularin e meposhtem dhe ta dergoni ate. Ne kohen me te shkurter ju do te merrni oferten tone me e-mail.

Per cdo informacion ne lidhje me certifikimin ISO 20000-1 mund te na kontaktoni ne +355686030230 ose ne e-mail office@rig-cert.com.

Kerkesa per oferten e certifikimit

 

[qsm quiz=2]

[qsm quiz=3]

[qsm quiz=5]

[qsm quiz=6]